Bij Hummelsaxofoons zijn we voornamelijk gericht op vintage saxofoons.
We houden erg van saxofoons van ongeveer voor 1970 om hun geluid en omdat ze meestal erg goed gebouwd zijn.

Binnen de vintage saxofoons hebben we een specialisatie die uniek is en waar we erg trots op zijn.

Het top segment.

Alle bekende vintage saxofoon merken hebben wel een type wat bijzonder en uitzonderlijk goed klinkt, heel goed in elkaar zit en vaak zeldzaam is. Het neusje van de zalm waar ons hart sneller van gaat kloppen, “onze top saxofoons”. Ze zijn moeilijk te vinden en waardevol. Dit zijn de saxofoons waar we ons de laatste jaren met veel plezier op hebben gericht. Dat heeft een zeer bijzondere collectie opgeleverd die je eigenlijk nergens anders vindt. Het maakt het vooral zo bijzonder omdat we van elk type vaak een ruime ruime keuze in huis hebben.

 

Over welke types saxofoons hebben we het;

 

King saxofoon – (de Cleveland) Super 20 en de King Zephyr Special

 

Conn saxofoon – 26 M en 30 M (ook wel de  Connqueror) en de 28 M

 

Buescher saxofoon – Buescher 400 Top Hat and Cane

 

Martin saxofoonThe Martin

 

 

Dit vinden wij de echte top saxofoons, maar er zijn nog veel meer geweldig mooie vintage saxofoons die tot de top behoren.
Denk bij Conn aan de Chuberry, Transitional en Ladyface of de King Zephyr en de oude Buescher Aristocrat of van Martin de Commity 2 en Handcraft. Een goede mark 6 hoort natuurlijk ook bij de top saxofoons maar die sparen we niet.
De prijzen vallen eigenlijk relatief wel mee als je bedenkt dat je het over de mooiste en zeldzaamste saxofoons van de wereld hebt. De mooiste violen kosten bijvoorbeeld al snel een miljoen of een dwarsfluit kan ook een halve ton kosten maar deze saxen gaan niet boven de 10.000. Een “the Martin” kan je bijvoorbeeld al voor een ruime €2000,- kopen en een “Buescher Top Hat & Cane” tegen de €3000,- Dit soort saxofoons moeten eigenlijk gewoon bespeeld maar het is ook een prima investering. Ze worden niet meer gemaakt en steeds zeldzamer wat inhoud dat ze steeds waardevoller zullen worden. Stel dat je een mooi keyboard koopt, dan neemt de waarde snel af terwijl de waarde bij deze saxofoons eerder toeneemt. Het is leuker om een mooie sax te hebben dan wat spaargeld en de rente is waarschijnlijk beter. Het is vooral ook leuk om te weten dat als je veel geld aan je saxofoon uitgeeft, je het niet kwijt bent maar in de vorm van een saxofoon hebt.

 

Deze saxofoons uit het top segment staan op deze site bij “Verkoop”
Als u het prijs filter gebruikt op “3000 +” vindt u de meeste top saxofoons. Of klik hier.
Een “The Martin” vindt u hier bijvoorbeeld niet maar u kunt ook het “zoekfilter” gebruiken.
Of u kunt ook onderstaande links gebruiken:

King saxofoons – “Super 20” of de “Zephyr Special
Conn saxofoons – Connqueror” of de “28M
Buescher saxofoon – “Buescher 400 Top Hat and Cane
Martin saxofoons – “The Martin

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+